Pinguin bal

Materialen

- 2 x Halve doordichte ballen
- Piepeschuim balletjes
- Foam vormen
- Zwarte wol
- Witte wol
- Houten vork
- Sticky base
- Lijm stick
- Schaar

STAP 1

Knip een klein stukje touw af van de witten wol. Leg deze horizontaal op de vork, dit gebruik je op het einde om alle wol aan elkaar te knopen. Wikkel eerst de witten wol om de vork en daarna de zwarte wol hier overheen. Doe dit tot dat alle wol op is.

Stap 2

Pak het touwtje die je horizontaal had neergelegd bij de vorige stap en maar een knoop hiermee. Dan pak je de schaar en knip je aan de anderenkant van de vork dan dat je het knoopje hebt gemaakt, de wol los. Als de wol los is maar je een extra knoopje zodat alle wol bij elkaar blijft zitten.

STAP 3

Om jouw pinguin een mooi rond hooft te geven kan je de uiteinden nog wat korter knippen. Zo ontstaat er een mooi bolletje.

Stap 4

Vul 1 helft van de doorzichtige bollen met piepschuim balletjes.
Plaats de doorzichtige ballen op elkaar en druk deze voorzichtig dicht. Met sticky base plak je de pootjes en de vleugels vast. In de vleugels zit een gaatje, plaats deze over het oogje van de doorzichtige bal.

Stap 5

Jouw pinguin sneeuwbal is bijna af ! Plak met een stukje sticky base het hoofd op het lijf. De ogen plak je ook vast met een klein stukje sticky base en de snavel plak je vast door de lijm stick te gebruiken.

Laat alles nog even goed drogen en jouw Sneeuwbal pinguin is helemaal af !