Wij verzenden alles binnen 1 tot 2 werkdagen!

Wij verzenden alles binnen 1 tot 2 werkdagen!

Wij verzenden alles binnen 1 tot 2 werkdagen!

Sinterklaas kerstbal

Materialen

- 2 Plastic halve bollen
- Papier vormen
- Papieren bordje
- 2 Ijstokjes
- Bakje lijm
- Glitters
- 2 wiebelogen
- Touwtje
- Lijm stick
- Sticky base

STAP 1

Giet het potje met lijm in de 2 halve doorzichtige bollen. Zorg ervoor dat alles in de halve bollen bedekt in met de lijm. Giet de overige lijm uit de bollen.
Leg op het papieren bordje de 2 ijsstokjes en leg hier de halve bollen op. Laat ze nu even uitlekken tot dat de overige lijm uit de bollen is.

Stap 2

Als de bollen aan het uitlekken zijn kan je ondertussen de rest van Sinterklaas in elkaar zetten.
Plak de handen en voeten op het lichaam en geef Sinterklaas ook nog een staf. Plak de baard op zijn hoofd en hier bovenop de mijter.
Geef Sinterklaas ook nog 2 wiebelogen. Plak dit alles vast met de lijm stick.

STAP 3

Als de halve bollen zijn uitgelekt kan je de glitter er door heen gaan strooien. Doe de glitter in 1 van de halve bollen, tik dit door de bol heen. Tik de overige glitter in de andere bol en doe hier hetzelfde. Zet de bollen daarna weer op de ijsstokjes om ze te laten drogen.

Stap 4

Als de bollen droog zijn kan je ze in elkaar zetten. Schaap eerst met een ijsstokje de randjes schoon als daar wat lijm of glitter op terecht is gekomen. Dit doe je zodat de 2 bollen beter op elkaar passen. Zorg ervoor dat de ringetjes boven aan op elkaar terecht komen zodat je hier straks een touwtje doorheen kan halen.

STAP 5

Schuif het kleine gaatje van het lichaam van sinterklaas tussen de 2 oogjes van de plastic bol. Rijg nu door het gaatje het touwtje en maar boven aan een knoopje.
Pak een stukje sticky base en plak het hoofd van Sinterklaas op het lichaam.

Nu is jouw Sinterklaas helemaal af ! Hang hem voor het raam zodat Sinterklaas jouw huis kan vinden.